Oprosti Bitcoin – kralj kriptovalut za leto 2017 je Ripple

2 Jan 2018 Novice

Kriptovaluta Ripple je kot nevihta razburkala tržišče kriptovalut. Dosegla je nesluteno rast vrednosti in tržnega obsega.

Njegova vrednost je bila 30.1.2016 točno 0,006402 $.

Eno leto kasneje – 30.12.2017 je njegova vrednost 2,39 $.

Njegova vrednost danes (30.12.2017) je $2.39 oz. 0.0002 Bitcoina oz. 0.0036 Etheriuma.

Njegova vrednost je v zadnji uri narastla za 1.34%.

Njegova vrednost je v zadnjih 24h narasla za 27.85%

Njegova vrednost je v zadnjih sedmih dnevih narasla za 102.39%

Njegova vrednost je v zadnjih 30 dnevih narasla za 89.44%

Vrednost oz. obseg trgovanja v zadnjih Last 24h  $9,937,480,000

Celoten obseg dosedanjega trgovanja z Ripplom znaša (Total market cap):  92,402,932,638 $ kar predstavlja 16.49% celotnega obsega vseh kriptovalut.

Številke so neizprosne. Kralj kriptovalut glede na svojo rast vrednosti za leto 2017 je definitivno Ripple.

Vzrok za takšno enormno rast vrednosti Rippla je dejstvo, da je trg ugotovil, da je XRP zelo učinkovit mehanizem plačil, ki rešuje probleme resničnega sveta za stranke v realnem svetu z resničnim denarjem.

Ripple sodeluje z več kot 100 finančnimi institucijami, s katerimi deli svojo plačilno tehnologijo na podlagi blokchaina. Ripple ponuja najhitrejši možni čas poravnave v primerjavi s svojimi konkurntu in traja samo 4 sekunde, da omogoči popolno poravnavo plačil.

Namen kriptovalute RPX je napajanje globalnega finančnega sektorja, saj se transakcija vrši isti trenutek, ko jo opravite. Nudi hiter proces nakazil preko blockchain tehnologije. Zelo priročno in nezapleteno pri nakazilih v tujino. Banke in ponudniki spletnega plačevanja lahko uporabijo univerzalno kriptovaluto Ripple in jo ob nakazilu zamenjajo v željeno valuto.

Napovedi za kriptovaluto Ripple – XRP za leto 2018

Vedno več zanimanja strokovnjaki namenjajo kriptovaluti Ripple (XRP). Namen kriptovalute je napajanje globalnega finančnega sektorja, saj se transakcija vrši isti trenutek, ko jo opravite. Nudi hiter proces nakazil preko blockchain tehnologije. Zelo priročno in nezapleteno pri nakazilih v tujino. Banke in ponudniki spletnega plačevanja lahko uporabijo univerzalno kriptovaluto Ripple in jo ob nakazilu zamenjajo v željeno valuto.

V sekundi je lahko opravljenih do 70000 nakazil XRP, kar je velika prednost, če primerjamo z Bitcoinom. (BTC lahko opravi do 7 nakazil v sekundi) Tehnologija, ki stoji za Ripplom lahko popolnoma nadomesti mednarodni plačilni sistem, kot ga poznamo danes. Kot primer lahko navedemo VISA plačilni sistem. Ne samo, da so stroški nakazil z XRP manjši (do 60%) tudi sama nakazila so hitrejša.

Svetovne banke že odprto diskutirajo o uporabi Rippla, kot potencialna zamenjava že znanega plačilnega sistema. Strokovnjaki v kripto svetu trdijo, da je XRP najvarnejša kriptovaluta.

Trenutni »marketcap« kripto kovanca Ripple (XRP) znaša okoli 9,9 miljarde ameriških dolarjev. Vrednost kovanca je v letu 2017 narasla za 4000%.

Ripple je posebna vrsta decentralizirane digitalne valute, enovrstnega plačilnega sistema, in predstavlja več kot samo platformo za izmenjavo. Ne deluje, da bi blago in storitve zamenjali z valuto, temveč je medij za pretvorbo ene valute v drugo in ne potrebuje centralne zamenjave za to konverzijo. Med njegovim začetkom pred nekaj petimi leti je bilo navedeno, da bo Ripple omogočil “varne, takojšnje in skoraj brezplačne svetovne finančne transakcije katere koli velikosti brez povratnih bremen.”

Ustvarila jo je skupina ljudi, in sicer: Arthur Britto, David Schwartz in Ryan Fugger, in deluje z isto konsenzno digitalno knjigo, na kateri deluje večina drugih kriptocurrency; je tudi minirana kot druge decentralizirane valute, kot je Bitcoin. Ta javna digitalna knjiga je deljena, o vsebini katere se odloča s splošnim sporazumom ali s soglasjem.

Po mnenju skupine bo Posvetovalna skupina za pomoč revnim, Ripple “omogočila peer-to-peer strežniško arhitekturo, da bi olajšala gibanje vrednosti med finančnimi institucijami. To podjetjem za finančne storitve omogoča neposredna plačila med seboj, bodisi v različnih omrežjih, geografskih mejah ali valutah. ”

Ena zanimiva stvar o omrežju valute, omrežju Ripple, je, da je ni mogoče zapreti in to pomeni, da je iztekanje iz poslovanja zelo težko, in to je velik plus za potencialne vlagatelje in zainteresirane strani.

Pomembno je tudi poudariti, da se je od ustanovitve povečalo število finančnih institucij in bank, ki so sprejele program Ripple kot plačilno sredstvo, in ta številka še vedno narašča. Pravzaprav, glede na en ugledni vir, “porazdeljene knjige kot je sistem Ripple imajo številne prednosti pred kriptokultnostmi, kot je BitcoTn.

Kot Bitcoin, XRP ni ravno valuta, temveč prenosno sredstvo za vrednost. Bitcoin je tehnično opredeljena kot blago, in ne kot valuto, saj, kot denarja, ki ga ne uporablja veliko število ljudi. “Stroški [enota XRP Ripple sistem], se določi, koliko ste pripravljeni plačati z njimi za izmenjavo tuji valuti. Prevoz in se pojavijo stroški prenosa Transakcije ne potekajo prek centralnih bank in odpravljajo tveganja, povezana s posredniki.

Kralj kriptovalut za leto 3017 je torej Ripple.

Kdo pa bo kralj za leto 2018 ?

O tem bom čez eno leto poročala v članku.

Mirjana Ivanuša-Bezjak

Search

+